Nis

Anasınıfı C şubesi öğrencileri etkinlik olarak su şişesinden akvaryum yaptılar.

Nis

Anasınıfı D şubesi kesme yapıştırma tekniği ile kurbağa yaptı. Ardından Küçük Kurbağa şarkısı ile oyunlar oynadı.

Nis

Anasınıfı C şubesi öğrencileri bugün sürtünme ile elektriklenme yöntemlerini uygulamalı olarak öğrendiler.

Nis

Okulumuz anasınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu 23 Nisan gösterisi.

Nis

23 NiSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşku ile kutlandı.

Mrt

Okulumuz 3-A sınıfı öğretmeni Halil ŞENSÖZLÜER ve öğrencileri tarafından uygulanacak olan "Sihirli Matematik" eTwinning projesi çalışmalarına başlamıştır. Bu proje ile hedeflenen, hayatımızın her alanında olan matematiği çocuklara oyunlar yardımıyla sevdirmeye çalışmaktır. Öğretmenimize ve öğrencilerimize projede başarılar diliyoruz.

Mrt

4/A sınıfı öğrencileri, İngilizce öğretmenimiz Fatma Nur SELÇUK rehberliğinde Azerbaycan ve Türkiye'den öğretmen ve öğrencilerin katıldığı, web 2.0 araçları aracılığıyla kazanımların kalıcılığının artırılmasının ve öğrenme sürecinin daha verimli hale getirilmesinin hedeflendiği projeye başladılar. Yapılan anket sonucuna göre 1. seçilen logo projemizin logosu oldu. Öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

Atatürk İlkokulu öğretmenleri olarak  voleybol alanında okullar arası ilk maçımızı okulumuzun yapım aşamasındayken bizleri okullarında ağırlayarak misafirperverliklerini gösteren  Ali Alkan Ortaokulunun kıymetli öğretmenleriyle yaptık .Dostluğun kazandığı müsabakada sportmence ve eğlenceli vakit geçirmemize vesile olan tüm oyunculara ,sahayı kullanmamız noktasında bizlere yardımcı olan Abdülhamidhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesine teşekkürlerimizi borç biliriz.

Okulumuzda imzamızın olmadığı yer kalmayacak felsefesiyle başladığımız çalışmaların ilk etabında , okulumuzun tüm çalışanları ve paydaşları takdire şayan çabalar sarf ederek  boş duvarlara çocukların  sanata olan ilgilerinin artmalarına yardımcı olan  adeta renklerin dans ettiği çalışmalar ortaya çıkardık.

Tüm canlılara ev sahipliği yapan ve  tüm ekosisteme fazlasıyla yetecek kadar gıda ve barınma imkanı sağlayan  dünyamızın ilerleyen zamanlarda karşı karşıya kalması muhtemel  büyük sorunlardan belkide en büyüğü olan küresel ısınmanın tabiat üzerinde yol açacağı tahbiratı bir nebze de olsa  önlemek amacıyla okulumuz bünyesinde her sınıftan belirlenen öğrencilerle yenilemeyen enerjilerimizin israfını engellemek amacıyla bizler için küçük ama tabiat için büyük bir adım olan tasarruf dedektifleri ekibi kurulmuştur.Bu ekibimiz gördükleri yerde ışık ve su israfına  müdahale etmekte ve akranlarına örnek olmaktadırlar .

Atatürk İlkokulu olarak ; öğrencilerimizin  kişilik ve karakter gelişimlerini artırmak hızlı düşünme ve doğru kararlar almalarına yardımcı olmak , olaylara pek çok açıdan bakmalarına imkan sağlamak,  planlı hareket etmelerine destek çıkıp  öz güvenlerini artırmak amacıyla okulumuz bünyesinde açılan SATRANÇ KURSlarımızda , aynı zamanda okul öğretmenlerimizden olan yardımcı antrenörlerimiz Halil ŞENSÖZLÜER ve Semih İNANÇ'ın katkılarıyla eğitimler son hızıyla devam etmektedir.

Öğrencilerde okuma alışkanlığı oluşturmak ,kitaplarla içli dışlı olmalarına yardımcı olmak ve zamanı daha da anlamlı hale getirmeleri adına , AKDOĞAN ailesi tarafından desteklenen ve merhum MEHMET AKDOĞAN anısına yaptırılan okul kütüphanemiz ,öğretmen - öğrenci ve tüm paydaşlarıyla kullanılmaya devam etmektedir.Okul kütüphanemizde sınıf seviyelerine göre okuma ve çalışma kitapları , bilimsel dergiler ,deney malzemeleri ve  akıl zeka oyunları mevcuttur.

3. sınıf ve 4.sınıf öğrencilerimizin akademik eksikliklerini tamamlamaları adına açılan İYEP kursları , hafta sonları  okulumuz dersliklerinde öğretmenlerimiz tarafından son hızla sürdürülmeye devam ediyor.

Okulumuz öğretmenlerinden Birol AKKAYAnın gözetmenliğinde,  futbol beceri yüksek öğrenciler arasında yapılan seçmeler sonucunda  kurulan futbol takımımız mart ayında düzenlenecek okullar arası futbol müsabakaları çalışmalarına hızla devam ediyor.

Bu hafta okulumuz öğrencilerine ; deprem kavramı ,deprem sırasında nelerin yaşanabileceği ve nelerin yapılması gerektiği okulumuz öğretmenleri tarafından hassasiyetle anlatıldı . Alınan önlemlerin deprem sırasında meydana gelebilecek zararları en aza indirgediği bilgisinin ehemmiyeti  çocuklara aktarıldı akabinde deprem tatbikatıyla bilgilendirme çalışması sona erdi.