GAZİANTEP / NİZİP - Atatürk İlkokulu

Ara

1-A sınıfı öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için pano hazırladı. Öğrenciler önce engelli olma tanımı hakkında bilgilendirildi. Engelli bireylere nasıl davranmamız gerektiği konusunda soru cevap etkinliği yapıldı. Okulda engelli bireyler için yapılmış olan özel alanlar söylendi. Daha sonra 'Aynı Bahçenin Farklı Çiçekleri' sloganıyla pano hazırladılar.

Ara

Uyum sınıfı B şubesi sınıf kurallarını tekrar ederek pano hazırladı.

Ara

1-A sınıfı öğrencileri u sesi ile ilgili dikte çalışması yaptı. Önce üzerinde u harfi le başlayan kelimelerin olduğu bir uçağı boyayıp kesip defterlerine yapıştıran öğrenciler daha sonra sırayla uçak üzerinden bir kelime okudular ve arkadaşlarına o kelimeyi yazdırdılar.

Ara

1-E sınıfı Y sesi etkinliği olarak dökülen yapraklarla çok güzel yenilikçi fikirler tasarladılar.

Ara

1-C sınıfında 5'er ritmik sayma çalışması yapıldı, pano hazırlandı.

Ara

Uyum sınıfı A şubesi matematik dersinde üç basamaklı sayı oluşturma etkinliği ile söylenilen sayıları kısa sürede oluşturmaya çalıştılar ve eğlenerek pekiştirdiler.

Kas

1-A sınıfı öğrencileri U sesine geçti. U sesini hissetme etkinliklerinde uçurtma boyaması ve boyayıp kesip yapıştırarak uğur böceği kuklası yaptılar.

Kas

1-E sınıfı okulumuzun ve sınıfımızın düzen ve temizliği için uyulması gereken davranışlar hakkında bilgi edindi ve bunu parmak boyama ile onayladı.

Kas

3-A Uyum sınıfı bugün Türkçe dersinde hayvanların Türkçe karşılığını öğrendi. Dinledikleri metinde geçen hayvanları boyayarak maske yaptı ve kelime görsel eşleştirmesi ile pekiştirdi.

Kas

1-C sınıfı Ağız Ve Diş Sağlığı Haftasında hem etkinlik yaptılar hem de eve 4 haftalık diş tablosu götürerek diş fırçalama sorumluluğu kazanmaya çalıştılar.

Kas

1-C sınfı öğrencileri ö sesini hissetme çalışması olarak örümcek adam maskesi yaptı.

Kas

3-C sınıfı öğrencileri çarpım tablosunu etkinliklerle eğlenerek pekiştirdi.

Kas

4-A sınıfı öğrencileri atasözleri ve deyimler konusunu işlerken etkilendikleri "Damlaya damlaya göl olur." atasözünden yola çıkarak kendi paralarını biriktirdiler ve biriktirdikleri bu paralar ile bugün okulda pizza yediler. Öğrencilerimiz hem atasözleri ve deyimler konusunda kalıcılık hem de para biriktirme alışkanlığı edindiler.

Kas

1-B sınıfı öğrencileri T sesi bilekliği yaparak öğrendikleri harfi pekiştirdi.

Kas

2-C sınıfı öğrencileri "21-27 Kasım Ağız ve Sağlığı Haftası" ile ilgili boyama çalışması yaptı.